Hjärtstartare

Hjärtstartare - Hyr eller köp modellen som är bäst för dig!

 

 

Varje år drabbas ungefär 10 000 människor i Sverige av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus. I nuläget överlever bara ca 500 av dem. Chansen att överleva ett hjärtstopp minskar med 10% för varje minut som går. Plötsligt hjärtstopp innebär helt enkelt att hjärtat slutar slå. Ofta sker detta därför att hjärtats normala rytm ersatts av ett elektriskt kaos. Hjärtat förmår inte att upprätthålla blodcirkulation till livsviktiga organ.

En människa som drabbas av ett plötsligt hjärtstopp kollapsar och förlorar snabbt medvetandet, blir utan puls och slutar att andas.

 

Det är viktigt att så tidigt som möjligt få fram en hjärtstartare till platsen. Vi erbjuder hjärtstartare till försäljning eller uthyrning. Produkter av högsta kvalitet, med service och utbildning så att du lär dig att hantera hjärtstartaren på bästa sätt.

 

HLR räcker inte för att åsterställa hjärtats funktion, det behövs en elchock från en hjärtstartare eller

defibrillator för att få hjärtat att återgå till normal funktion. Elchocken kan få hjärtat att slå normalt så att cirkulationen kommer igång på nytt. Hjärtstartaren analyserar regelbundet hjärtat i en förenklad EKG och känner av om det behöver defibrilleras. Skyddsfunktioner finns så du inte kan ge elchock när det inte behövs. Hjärtstartaren är helt ofarlig att använda.

 

Alla människor kan använda våra hjärtstartare. Den ger tydliga, högljudda instruktioner hur du ska gå tillväga under hjärtstoppet.

 

Vi samarbetar med Servicia Medical AB, en rikstäckande och ledande leverantör av hjärtstartare och utbildningar.

Västerås HLR Utbildningar Porträttv. 17, 724 71 Västerås

070-4499600, info@vashlr.se

 

Copyright © All Rights Reserved